Verhalen te koop, verhalen te koop!

doos-aanvang.jpg

Je gaat naar De Winkel met het product dat je gaat ruilen. Aan de buitenkant van de winkel hangt een vlag. Je opent de deur, hoort het belletje rinkelen en het volgende speelt zich af:

Na het trekken van een nummertje kan je op een van de stoelen wachten. Daar liggen krantjes van de winkel.

De winkel is ruimtelijk ingericht. Je ziet een lange toonbank met daarachter een grote kast met heel veel laden. Je voelt je eigenlijk een klein mensje in een grote winkel, een klein kind in een snoepwinkel. Spannend.

De toonbank is verdeeld in drie delen. Bij de meest rechtse twee worden de intakes gehouden. Aan de meest linkerkant wordt afgerekend. Voor de toonbank, op de grond zijn stickers geplakt met ‘privacy, houd afstand’.

Wanneer je aan de beurt bent, loop je naar de balie waar je nummer knippert. Er wordt een intake gehouden. Er worden veel vragen gesteld, waarom lever je dit product in? Van wie heb je dat gekregen? Na het gesprek wordt je product op waarde geschat en gewogen; Dat is 3 emoties, dan kan je uit de volgende verhalen kiezen.

Er worden je drie verhalen voorgelezen. Op basis van die verhalen kies je het ‘nieuwe’ product. Dan wordt dit product uit het magazijn gehaald (nog in de doos) en voor je klaargemaakt. Je mag even wachten op de daarvoor aangewezen plaatsen. Je weet nog niet wat er in de doos zit, je kent alleen het verhaal.

Wanneer het product klaar is gemaakt, dan wordt je naam omgeroepen en mag je je melden bij de kassa.

De doos met het verhaal wordt ingepakt en verzegeld. Er wordt een contract aan je overhandigd waarin de regels van de winkel beschreven zijn, zoals ‘Open de doos pas wanneer je thuis bent’.

Het product wordt afgerekend, je krijgt je bonnetje. Indien het de eerste keer is, krijg je een stempelkaart en de eerste stempels. Bij een volle stempelkaart krijg je een waardebon.

Je gaat naar huis met een raar blij gevoel. Eenmaal thuisgekomen zet je het op je lege tafel en kijk je er nog even naar. Voorzichtig scheur je de zegel open. Je haalt het deksel er vlug af en kijkt in de doos….

2 Responses to “Verhalen te koop, verhalen te koop!”

  1. Ina Frikken Says:

    :smile::smile::smile:Wauw, dat lijkt me een heerlijk rustige maar tegelijkertijd spannende manier van winkelen!!!!! superleuk! succes met het afstuderen, dat gaat helemaal goedkomen. XXX Ina

  2. Pierre Says:

    Kun je ook gewoon drop kopen in die winkel van jullie??? De pot is alweer leeg. En OK dan, ik betaal met 1 huilbui en 3 glimlachjes::sad::smile::smile::smile:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Isulong SEOph